Hulp bij gokverslaving

Om van jouw verslaving af te komen, is het belangrijk dat je weet hoe een gokverslaving werkt en waarom hulp zoeken de beste stap is die je kunt zetten.

Wat is een gokverslaving?

Je raakt niet zomaar verslaafd aan gokken. Het begint klein en onschuldig, als ontspanning of afleiding. Op het moment dat jij geen controle meer hebt over jouw gokgedrag en er veel tijd en geld instopt, dan heb je een gokverslaving.

Verslaafd aan gokken: hoe ziet dat eruit?

Vaak betekent het hebben van een verslaving dat jouw opleiding, werk en/of sociale leven eronder lijdt. Je verschijnt bijvoorbeeld niet op je werk, omdat de drang om te gokken te groot is. Of je leent geld bij collega’s, familie of vrienden en kan dit niet terugbetalen. Financiële problemen liggen op de loer of je zit al diep in de schulden.

Mentale gevolgen gokverslaving

Kon je in het begin nog ontkennen dat je een probleem had, nu kun je er niet meer voor weglopen. Je hebt het gokken niet langer onder controle en bent ervan afhankelijk. Je krijgt last van somberheid, je zelfvertrouwen daalt, je wordt achterdochtig of zelfs agressief. Het wordt steeds moeilijker om interesse op te brengen voor werk, vrienden en hobby’s. Je bent volledig geobsedeerd door geld. Kortom: je hebt een gokprobleem.

Herken jij je hierin? Dan is het tijd voor hulp.

Hulp bij gokproblemen

Hervitas is een verslavingsinstelling speciaal voor mensen met een game- of gokverslaving. Samen met andere gokverslaafden werk je 3 weken lang intensief aan jouw herstel. En herstellen = dus afkicken van gokken. Dat doe je onder begeleiding van geregistreerde therapeuten die voor een deel zelf ervaring hebben met een gokverslaving. Zij snappen jouw wanhoop en worstelingen. Alle methodieken en gesprekken zijn dus specifiek gericht op jouw verslaving, zodat de kans op herstel zo groot mogelijk is.

Meer informatie over onze behandeling ‘Stoppen met gokken’?