Sergei Malkin - Therapeut, coach, trainer

Hervitas Sergei Malkin

Ik heb ook veel bereikt, maar van binnen had ik een gevoel alsof ik een zwerver was met een onherbergzaam gevoel van onbehagen en leegte. Ik was in niemandsland.

Verslaving is een hersenziekte, een lichamelijke en geestelijke pathologie, een stoornis, vicieuze cirkel. Dit klopt. Maar ik ontdekte dat het ook een verwrongen liefdespatroon is.

Zoals Friedrich Nietszche schreef: “Er is altijd enige waanzin in liefde. Maar er is ook altijd een reden voor waanzin.”

Vaak vormt verslaving een overlevingsstrategie voor (vaak verborgen) grote familiedrama’s. Ik help mensen te verkennen en doorzien wat onder hun verslaving schuilt.  Ik help mensen de liefdeskwetsuren en verwondingen uit het verleden te ontdekken en daar opnieuw naar te kijken.

Inmiddels hoef ik voor mijn verslavingsdrang niet te vluchten. Mijn ondergrondse strijd met vader en de kilte van mijn moeders afwezigheid hebben inmiddels plaats gemaakt voor warmte en verbinding. Ik weet wie ik ben en wat ik te doen heb en leer om opnieuw met mensen te verbinden.

Mijn vlucht en mijn worsteling in de strijd voor ruimte, erkenning en vervulling en – over de grenzen van mijn familie en landen heen – gebruik ik om mensen in contact te brengen met hetgeen wat gezien wil worden en waar ze nieuwe energie uit kunnen putten.

Ik ben een therapeut, trainer en coach.  Ik begeleid mensen graag naar een plek waar ze eigen herstel kunnen leren inzetten en vasthouden.