Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een volledig erkende sGGZ-instelling en onze behandeling is ambulant. Bij ons word je niet opgenomen, maar je krijgt dagbehandelingen. 

Wij zijn toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Dat betekent dat jouw behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Geen contracten zorgverzekeraars

Ons doel is de allerbeste zorg bieden. Wij willen niet dat zorgverzekeraars ons daarin beperkingen opleggen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om geen contractafspraken met verzekeraars te maken. Wij leveren dus niet-gecontracteerde zorg. Dat betekent dat jouw zorgverzekeraar onze behandeling niet 100% vergoed, maar wel minimaal 75%. Omdat wij jou niet op kosten willen jagen, nemen wij genoegen met deze 75%. De resterende kosten  brengen we jou niet in rekening.

Ja, ik wil nu hulp

Eisen voor vergoeding

Wil je jouw behandeling vergoed krijgen, dan stelt de zorgverzekeraar een paar eisen: 

  • Je moet een verwijsbrief van jouw huisarts hebben 
  • Je moet een actueel medicatie-overzicht laten zien 
  • Wij moeten jouw zorgverzekeringspas controleren 
  • Wij moeten een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) controleren

Zonder deze gegevens mogen wij geen intakegesprek met een verslavingsarts houden. Zorg dus dat je jouw documenten op tijd compleet hebt. 

Wanneer je volledig vrij wilt zijn in het kiezen van een zorgaanbieder, dan adviseren wij je om een restitutiepolis af te sluiten. Je krijgt dan een volledige vergoeding. Bij een naturapolis of een budgetpolis kan dit anders zijn. Zie hiervoor je polis. Hulp nodig? Geen probleem. Wij helpen je graag.

Machtiging

Ben je verzekerd bij ASR of een van de volgende onder de koepel vallende verzekeraars?

  • Ditzo
  • De Amersfoortse
  • Beter Dichtbij
  • ASR Ziektekostenverzekering
  • Aevitae

Dan moeten wij voordat jouw ambulante behandeling start een machtiging aanvragen. Dit duurt gemiddeld 4 weken. Daarna kunnen we aan de slag met jouw behandeling. 

Het is ook mogelijk de behandeling particulier te betalen en soms financiert de werkgever de behandeling. Voor een kostenoverzicht kun je contact met ons opnemen.

 

Eigen risico

Waar je rekening mee moet houden, is dat de kosten van onze ambulante behandeling onder het eigen risico vallen. Wanneer je nog geen andere zorg hebt gehad die onder de basisverzekering valt, zal jouw zorgverzekeraar eerst jouw eigen risico aanspreken. Dat betekent dat je €385,- zelf moet betalen.

 

Eigen bijdrage

Wij vragen eenmalig een eigen bijdrage voor onder andere het uitgebreide werkboek, lunch, en koffie/thee. Deze kosten kun je voordat de behandeling start overmaken op NL 65 INGB 0008 00 34 84.

 

Meer informatie over onze ambulante behandeling

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s ‘Stoppen met gokken’ en ‘Stoppen met gamen’ vind je uitgebreide informatie.