Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).


Hervitas Samen Sterk

Jouw eerste bezoek

Voorafgaand aan je eerste bezoek ontvang je van ons een mail waarin staat wat je allemaal mee moet nemen en met wie je een afspraak hebt voor de intake. Zorg dat je alle documenten hebt ingevuld. Dan gaat de intake sneller. 

Op de dag van de intake heten we je van harte welkom op onze vestiging in Zeist. We kunnen ons voorstellen dat de eerste keer wat ongemakkelijk kan voelen voor je. Ons team doet er alles aan om jou zo veel mogelijk op je gemak te stellen. Bij ons geen formele, afstandelijke sfeer, maar een persoonlijk ontvangst.

Ja, ik meld me nu aan

De intake van de verslavingsarts/psychiater

Bij je eerste bezoek heb je een intakegesprek met behandelaren uit ons team. Je krijgt een gesprek met een therapeut en een psychiater/verslavingsarts.

Hierin komen de volgende dingen aan bod: 

  • Is er sprake van een verslaving
  • Wat is de behandelgeschiedenis
  • Wat zijn jouw psychosociale omstandigheden
  • Ben je gemotiveerd

De psychiater/verslavingsarts kijkt vooral naar jouw medicijngebruik, jouw lichamelijke klachten en naar eventuele persoonlijkheidsproblematiek/psychische stoornissen.

 

Naar de casemanager

Na jouw gesprek met de therapeut en de verslavingsarts/psychiater overleggen de behandelaren kort of ons behandelprogramma past bij jou als cliënt of dat een doorverwijzing slimmer is. Je krijgt de uitkomst meteen te horen. 

Bij een positief besluit ga jij direct door naar de casemanager. Je tekent dan onder andere de behandelovereenkomst en de casemanager bekijkt of alle benodigde documenten er zijn.

 

Neem iemand mee

Let op: het is belangrijk dat je iemand meeneemt uit je directe omgeving die op de hoogte is van jouw verslavingsproblematiek. Zo krijgen we een zo compleet mogelijk beeld van de situatie. 

Na de intake laten we weten wanneer je met de behandeling kunt starten. Dat zal meestal niet lang duren.

Behandeling stoppen met gokken

Behandeling stoppen met gamen

 

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering